Наводнения след проливни дъждове в Афганистан са убили близо 100 души,

...
Наводнения след проливни дъждове в Афганистан са убили близо 100 души,
Коментари Харесай

Близо 100 души са загинали при наводнения в Афганистан

Наводнения след проливни дъждове в Афганистан са умъртвили близо 100 души, ранили са стотици и са отнесли хиляди домове, оповестиха управляващите в страната, представени от Си Ен Ен.

Смъртните случаи са настъпили в 10 провинции през последните 10 дни. Екстремното време идва и в миг, в който Пакистан също претърпява големи наводнения. Службата за ръководство на бедствията там заяви, че наводненията са умъртвили 820 души от средата на юни, а близо 320 000 къщи са развалени или разрушени.

Заместник-министърът по ръководство на бедствия и повреди в Афганистан Маулауи Шарафудин Муслим сподели за Си Ен Ен, че хранителна помощ е била изпратена в доста наранени от наводненията региони, а хуманитарните организации са дали обещание да доставят незабавна помощ, която обаче може да не е задоволителна.

Наскоро Афганистан беше обиден от серия естествени бедствия и рискови метеорологични феномени, в това число земетресение през юни, което умъртви повече от 1000 души. Муслим прикани филантропичните организации, Организация на обединените нации и международната общественост да оказват помощ на засегнатите от наводненията афганистанци освен със незабавна помощ като храна, заслон и медикаменти, само че и да оказват помощ в дълготраен проект, защото доста хора са изгубили домовете си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР